Su ısıtma sistemleri arasında yer alan termosifon, çevre dostu yapısıyla dikkatleri üzerine çeker. Ürün sayesinde sıcak suya kolay bir şekilde erişim sağlanır. Elektrikle çalışan cihazlar sayesinde suyun sıcaklığını istediğiniz seviyeye ayarlayabilirsiniz. Musluktan akan su istenilen sıcaklığa ulaştığı zaman termosifon rezistansı devre dışı bırakır. Ayarlanan sıcaklık ise sabit kalır. Kullanıcıların termosifonu kaç derecede çalıştıracağı oldukça önemlidir. Ürünlerin üzerinde yer alan derece bölümünden sıcaklık ayarlaması yapılabilir. Kapalı alanlarda kullanıma uygun olan termosifon, evlerde sıcak su deposu görevi görür. Cihazların boyutları ve tasarım şekilleri modeller arasında değişiklik gösterir. Köşeli, prizmatik, tezgah altı ve tezgah üstü tasarımlar farklı ölçülere ve ağırlıklara sahiptir. Suyun depoda durması, kullanıcıların sıcak suya ulaşmasını kolaylaştırır. Küçük, orta ya da büyük depolu seçenekler arasından ihtiyacınıza uygun olanı Teknosa'da tercih edebilirsiniz.
Termosifon Nedir?
Termosifon; gövde, ısıtıcı, termostat, emniyet ventili, sinyal lambaları, anot, termal devre kesici gibi çok sayıda parçadan oluşur. Termosifon ev içinde musluktan akan suyun ısınmasını sağlar. Sıcak su, depo içerisinde muhafaza edilir. Cihazlar klima gibi çeşitli model seçeneklerine sahiptir. Modellerin depo haznesi genel olarak 5 ile 120 litre arasında değişir. 30 litrelik depo tek kişinin kullanımına uygundur. İki kişilik kullanım için 50 litre depo hacmine sahip termosifon tercih edilmesi gerekebilir. Su hacmi 80 litre olanlar, dört kişilik bir ailenin sıcak su ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir. 65 litre kapasiteye sahip modeller ise üç kişiden oluşan bir çekirdek aile için uygun olabilir. Ürünlerin depo hacmine uygun ısıtıcı güç özellikleri vardır. Isıtıcı güç değerleri ise 400 ile 6000 Watt arasındadır. Elektrikli termosifon, doğalgaza erişimi olmayan kişiler için ideal bir seçenektir. Cihaz çalışırken sadece elektrikten yararlanır. Haznedeki su elektrik enerjisi sayesinde ısınır. Sıcaklık istenilen dereceye geldiğinde ısı artışı otomatik olarak kesilir. Suyun sıcaklığı ayarladığınız derecede sabit kalabilir. Termosifonu mevsime göre farklı derecelerde çalıştırmak mümkündür. Yazın 50, kışın ise 60 santigrat dereceyi tercih edebilirsiniz.
Termosifon Ne İşe Yarar?
Termosifon fiyat ve performans olarak kullanıcıların beklentilerini önemli ölçüde karşılar. Pek çok kişi cihazlar hakkında çeşitli yorumlar yapar. Gerçek kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar, ürün ile ilgili detaylı bilgi edinmenize yardımcı olur. Doğalgazın bulunmadığı yerlerde kullanılan termosifon, sıcak su ihtiyacının giderilmesini sağlar. Evlerde ya da iş yerlerinde termosifon kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:
- Isıtma gücü yüksek olan termosifon suyun kısa sürede ısınmasını sağlar.
- Bulaşıkları sıcak su ile yıkamanız mümkündür.
- Su istenilen sıcaklıkta uzun süre boyunca sabit kalabilir.
- Özel tesisata gerek duymadan uygun olan her kapalı alanda kullanılabilir.
- Kullanıcılara 24 saat boyunca kesintisiz olarak sıcak su sağlayabilir. Sıcak suyun her an erişilebilir durumda olması, kişiler için önemli bir avantajdır.
- A enerji sınıfında yer alan termosifonlar ekonomik açıdan tasarruf yapmanıza yardımcı olur.
- Küçük boyutlu olarak tasarlananlar, bulunduğu alanda oldukça az yer kaplar.
- Depo hacmi geniş olanlar sayesinde arka arkaya iki, üç ya da dört kişi sıcak su ile banyo yapabilir.
- Elektrikli termosifonlarda kullanıcı talebine göre sıcaklık ayarı yapılabilir.
Termosifon Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekli?
Depo kapasitesi, çalışma gücü, boyutu ve tasarımı birbirinden farklı olan çok sayıda termosifon modeli vardır. Cihazlar arasında seçim yapmanız gerektiğinde kararsız kalabilirsiniz. Doğru seçim yapabilmek için ürünlerin özelliklerini incelemekte fayda vardır. Kişilerin termosifon satın almadan önce dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Termosifon satın almadan önce ürünlerin volt değerlerine dikkat etmeniz gerekir. 12 volt değerine sahip olanlar ofis, garaj gibi alanlara yerleştirilebilir.
- Seçim yaparken kişi sayısının göz önüne alınması oldukça önemlidir. Kalabalık aileler için su deposu geniş hacimli olanlar ideal bir seçenektir.
- Yer açısından sorun yaşayanlar küçük depolu olanları tercih edebilir.
- Güvenli kullanım için yüksek basınç, aşırı ısınma ve donma emniyeti olan seçenekler uygundur.
- Çocuğu olanlar çocuk emniyeti özelliğinin yer aldığı cihazları seçebilir.
- Elektrik tasarrufu yapmak için ekonomik modu olan termosifonlar alınabilir.
- Termosifonu mutfağa yerleştirmek istiyenlerin, tezgah üstü ya da tezgah altı modelleri incelemesinde fayda vardır.
- Çelik kazanlı olanlar pasa karşı oldukça dirençlidir. Paslanma ve kireçlenme problemi ile sürekli olarak karşılaşmak istemeyenler için paslanmaz çelik kazanlı modeller idealdir.
- Ürünler farklı fiyat seçeneklerine sahiptir. Seçim yaparken bütçenizi de göz önünde bulundurmanız gerekir.
Termosifon Fiyatları Nelerdir?
Ekonomik seçeneklere sahip olan termosifon fiyatları her bütçeye hitap eder. Ürünlerin su hazne kapasitesi ve tasarımı fiyatların belirlenmesinde önemli düzeyde etkilidir. Termosifonlar depo hacmine göre sıcak su ısıtabilir. 5 ve 120 litre arasında değişen su deposu kapasiteleri arasından seçim yaparken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Tek başına yaşayanlar için küçük depo hacmi yeterli olabilir. Kalabalık ailelerin ise depo hacmi geniş olan seçeneklere ihtiyacı vardır. Isıtma gücü yüksek ve orta seviyede olan modeller arasında fiyat farkı görülebilir. Eco moduna alınan termosifon daha az düzeyde enerji tüketir. Aygıtların kullanım şekilleri de ürünler arasındaki fiyat değişikliklerine neden olur. Üzerinde göstergesi bulunan termostat, kullanıcılara rahat kullanım olanağı sağlar. Dijital ekran özelliğinin yer aldığı cihazlar, diğer modellere göre farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Çeşitli seçeneklere sahip elektrikli termosifon fiyatları arasından bütçenize göre olanı Teknosa'da bulabilirsiniz.