Lezzetli yemeklerin hazırlanması açısından gıdaların en iyi koşullarda saklanması önemlidir. Bu durumda çeşitli derin dondurucu alternatifleri karşınıza çıkar. Beyaz eşya grubu içerisinde yer alan derin dondurucu, et, balık, sebze, meyve gibi birçok çeşit gıdayı uzun süre bozulmadan, aynı zamanda da besin değerinini koruyarak muhafaza edebilmeniz için sıklıkla tercih edilir. Modeller, farklı tasarımları ve bir dizi işlevsel özellikleri sayesinde gıda saklama koşullarınızı en iyi şekilde karşılayabilir. Birçok markanın ürettiği derin dondurucu seçenekleri Teknosa'nın ürün yelpazesinde detayları ile beğeniye sunulur. Böylece birçok derin dondurucu modellerini inceleyerek kendiniz için en uygun seçimleri yapmanıza imkan sağlar.
En Uygun Fiyatlarla Derin Dondurucu Modelleri Teknosa'da!
Teknosa'da yer alan derin dondurucular, bütçenize uygun seçenekleri ile gelir. Beyaz eşya ve ankastre koleksiyonunda bulunan derin dondurucu modelleri ihtiyaçlarınıza göre farklı alternatifleri ile öne çıkar. Model fiyatları marka, enerji sınıfı, iç hacmi, rengi, ebatı, çekmece sayısı gibi birçok kritere göre listelenir. Örneğin ürün, standart bir derin dondurucuda bulunmayan inox kaplama, elektronik gösterge, LED aydınlatma, bölümlere özel ayrı dondurma programları gibi ek özelliklere sahip olabilir. Bu açıdan birçok derin dondurucu modeli arasından bütçenize, alışkanlıklarınıza ve beklentilerinize uygun ürünü seçebilirsiniz.
Derin Dondurucu Modelleri
Derin dondurucular, gıdaları daha uzun süre muhafaza etmeye yarayan bir beyaz eşya ürünüdür. Özellikle domates, çilek gibi mevsim gıdalarını mevsim dışında da tüketmek isteyenler için oldukça kullanışlı seçeneklerdir. Farklı ebatları ile üretilen ürünler, tasarımları ve çalışma prensiplerine göre kategorize edilebilir. Tasarımlara ve soğutma sistemlerine göre fark gösteren modeller hakkında bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:
Soğutma Sistemine Göre Derin Dondurucu Modelleri
- No-frost derin dondurucu: Soğuk hava üfleme prensibi ile çalışan derin dondurucu modellerini kapsar. Soğuk hava, ürünün içindeki hava kanalları aracılığı ile içeride eşit şekilde dağılır, böylece gıdalar besin değerini kaybetmeden korunur. Ayrıca soğuk hava dolaşımı sayesinde dondurucu içinde herhangi bir buzlanma oluşmaz.
- Low-frost derin dondurucu: Low frost derin dondurucu modellerinde de no-frost soğutma prensibine benzer şekilde soğuk hava üfleme sistemi bulunur. Ancak üfleme gücü no- frost dondurucu modelinden farklı olduğu için low frost modellerinde buzlanma az da olsa gerçekleşir, aynı zamanda daha az enerji tüketir.
- Statik derin dondurucular: Bu modellerde no frost ve low frost derin dondurucularda olduğu gibi soğuk hava üfleme sistemi yoktur. Dolayısıyla dondurucu içinde buzlanmalar oluşur.
Tasarımlarına Göre Derin Dondurucu Modelleri
- Sandık tipi derin dondurucu: Sandık kullanımına benzer modelleri kapsar. Bu ürünlerde gıdaları yerleştirmeniz için düzenekler bulunur. Geniş depolama hacmine sahip ürünlerin ebatları da geniştir, bu açıdan daha geniş kullanım alanları için tercih edilebilir.
- Çekmeceli derin dondurucu: Dikey olarak konumlanmış derin dondurucu modellerini kapsar. Ürünler genellikle sandık tiplerine göre daha az yer kaplar. Çekmeceli modeller, gıdalarınızı kategorize ederek yerleştirme imkanını sunar. Ürünler, ayrıca 3 ile 8 arasında çekmece sayısına ve buna bağlı yükseklik ölçülerine sahip olabilir.
Derin Dondurucu Fiyatları
Ünlü markaların tasarladığı derin dondurucu modellerinin fiyatları seçiminize göre değişiklik gösterebilir. Sandık tipi derin dondurucu arayışındaysanız, birçok markanın seçeneği genel olarak statik soğutma prensibine sahiptir. Sandık tipi derin dondurucular, no frost seçeneklerine göre daha uygun fiyatları sunar. No frost derin dondurucular arasında ise markaya, enerji verimlilik sınıfına, çekmece sayısına ya da yeni nesil özelliklere göre fiyat farkları mevcuttur. Üstün özellikli derin dondurucu modelleri arasında Arçelik 2081 Multimode derin dondurucu modeli, no frost özelliği, led göstergesi ve inox rengi ile koleksiyonda dikkat çeker. Dondurucu bölme teknolojisine sahip Arçelik derin dondurucunun üst çekmece raflarını ister kapalı, ister sadece buzdolabı gibi soğutucu olarak da kullanabilirsiniz. Bu ürün genellikle bütçe sınırı olmayan kullanıcılar tarafından değerlendirilebilir.
Derin Dondurucu Markaları
Birbirinden çeşitli ürün seçenekleri arasında beğendiğiniz derin dondurucusunun tasarımı, özellikleri, fiyatı, hangi markayı tercih etmek istediğiniz konusunda size yönlendirici fikirler sunabilir. Mutfağınızda bir derin dondurucuya yer vermek istediğinizde birçok markanın kaliteli seçenekleri, her zevke ve bütçeye hitap eden ayrıcalıkları ile birlikte gelir. Dünyaca ünlü Siemens, Samsung, Franke, Bosch, Beko derin dondurucu markalarının yanı sıra Arçelik, Uğur, Profilo, Altus, Şenocak gibi yerli markaların da bulunduğu ürün yelpazesi, seçenek sınırlarınızı genişletir. Popüler markaların öne çıkan ürünleri, günlük ya da uzun süreli gıda saklama ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacak birçok opsiyonel seçenekleri bir arada bulundurur.
Derin Dondurucu Nasıl Kullanılır?
Derin dondurucu buzdolabına benzer şekilde çalışan bir üründür. Ancak konumlandırma açısından daha fazla seçenek sunar. Tek bir fiş ile çalışan modelleri kullanmadan önce kurulum yerine uygun şekilde konumlandırılmalıdır. Ürünleri fişe takmadan önce minimum 4 saat boyunca bekletmeniz önerilir. Ancak ürün daha uzun bir süre taşınır pozisyonda yer aldıysa fişe takmadan önce bekleme süresi uzayabilir. Bekleme süresi, taşımada oluşacak gaz basıncını önlemek ve olası arıza problemlerine karşı tedbir almak içindir. Ürünü fişe taktıktan en az 12 saat sonrasında gıdalarınızı yerleştirebilirsiniz. 12 saat boyunca derin dondurucu, kendini tam anlamıyla soğutur, bu sayede gıdayı dondurmak için yeterli soğukluğa da ulaşmış olur. Sonrasında, gıdanızı uygun saklama poşeti ya da kaplarıyla hava almayacak şekilde paketleyerek dondurucunuza yerleştirebilirsiniz.
Derin Dondurucu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Derin dondurucu satın alırken öncelikle kullanım alanına dikkat etmelisiniz. Özellikle geniş alanlarda derin dondurucu rahatlıkla tercih edilebilir ancak yeterli alana sahip değilseniz dikey tasarımlı modelleri değerlendirmeniz daha uygun olur. Bununla birlikte gıda stoklama alışkanlığı, derin dondurucu model seçiminizde belirleyici olabilir. Sadece belli mevsimler için sakladığınız birkaç çeşit meyve ve sebze için genellikle 3-5 çekmeceli daha küçük ebatlı derin dondurucular sizin için yeterli gelebilir. Ancak yemek repertuarınız geniş ise, daha fazla gıdayı saklama ihtiyacınız olabilir. Bu durumda fazla bölmeli ya da geniş iç hacimli derin dondurucu modellerine yer verebilirsiniz. Bu durumda düşük enerji verimliliğine sahip derin dondurucular, uzun süreli olarak çalıştığı için enerji tüketiminde sizlere büyük avantajlar sağlayabilir.
Derin Dondurucuda Saklama Süreleri
Derin dondurucularda gıda saklama süresi, gıdanın cinsi ve dondurucu derecesine bağlı olarak da değişebilir. Örneğin taze meyve ve sebzeler -18 derece soğuklukta 3-12 ay arasında saklanabilir. Bazı gıdaların saklama süresi daha da kısa olabilir. Özellikle balık ve dondurma gibi bazı yiyecekleri mümkün olduğu sürece kısa sürede tüketmeniz gerekebilir. Gıdayı tüketim tarihine kadar saklamanız için kapalı poşetlerde diğer ürünler ile temas olmayacak şekilde bekletilmesi uygundur. Yeni nesil derin dondurucular, birçok gıdayı tüketim zamanına kadar güvenle saklamanıza yarayan soğutucu teknolojileri ile donatılır. Siz de beyaz eşya ve ankastre koleksiyonundaki yenilikçi derin dondurucuların özellikleri ve fiyatları hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilirsiniz. Teknosa'nın detaylı filtreleme ve uygun fiyat seçeneği, derin dondurucu seçiminizi kolaylaştırır.