1980'li yılların ortalarından itibaren geliştirdiği bilgisayar donanım birimleri ile dünya çapında ses getiren MSI, teknoloji tutkunları için hazırladığı ekran kartlarıyla da dikkat çekiyor. Markanın, yıllar içinde olgunlaştırdığı ekran kartı tasarımları, hem görünüm hem de yapısal açıdan özellikle oyuncuları memnun ediyor. Eğer siz de kendinizi bir oyunsever olarak nitelendiriyor ya da bilgisayarınızın grafik hesaplamalarını başarıyla gerçekleştirmesi için yüksek performanslı bir ekran kartı almayı planlıyorsanız, Teknosa kataloglarındaki MSI ekran kartı modellerini inceleyebilir, dilediğiniz ürünü Teknosa avantajları ile kolayca satın alabilirsiniz.
MSI Ekran Kartı Modelleri
Sürükleyici oyun seanslarınızda, profesyonel video düzenleme süreçlerinizde ya da gündelik bilgisayar kullanımlarınızda, ekrana yansıyacak görüntülerin hesaplamasını gerçekleştiren MSI imzalı ekran kartları, markanın, partner olduğu grafik işlemci geliştiricilerine göre çeşitlilik gösterir. Hem AMD hem de NVIDIA ile iş birliği hâlinde olan MSI, her iki şirketin gerek giriş gerekse uç ekran kartlarını kendi yorumuyla hazırlayıp kullanıcılara sunar. Bu noktada AMD ve NVIDIA'nın, MSI tarafından hazırlanan ekran kartı serilerinden bazıları şöyledir.
AMD Serileri: Radeon RX 500, Radeon RX 5000, Radeon RX 6000, Radeon RX 7000.
NVIDIA Serileri: GeForce GTX 10, GeForce RTX 20, GeForce RTX 30, GeForce RTX 40.
AMD serisi ekran kartı MSI çözümleri arasında 4K (2160p) çözünürlükte bile yüksek performans sergileyen, 24 GB VRAM'li MSI Radeon RX 7900 XTX, NVIDIA serisi ekran kartları arasında ise MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 192bit modeli gösterilebilir. Bu ve benzeri ekran kartları, oyuncular tarafından en sık tercih edilen gaming ürünleri kapsamındadır.
MSI Ekran Kartı Nasıl Sorgulanır?
MSI ekran kartı sorgulama, bir başka deyişle ekran kartı modeli öğrenme işlemini birçok şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft Windows işletim sistemlerindeki “Aygıt Yöneticisi” bölümünde bulunan “Görüntü Bağdaştırıcıları” başlığı altından, bilgisayarınızdaki ekran kartının modelini görebilirsiniz. Ancak bu bölümde ekran kartına has spesifik donanım detaylarını bulmanız mümkün değildir. Bu aşamada, ücretsiz olarak sunulan üçüncü parti yazılımlardan destek alabilirsiniz. Hem profesyonellerin hem de donanım ve oyun meraklılarının sıklıkla başvurdukları uygulamalardan biri GPU-Z'dir. Sisteminizde yer alan ekran kartının gerek donanım gerekse yazılım bazlı tüm verilerine size kapsamlı şekilde sergileyebilen yazılım, aynı zamanda ekran kartınızın BIOS yazılımını yedeklemenize de imkân tanır. Bunun yanında MSI 1050 Ti ekran kartı gibi modellerin PCI-Express arayüz hızlarını test etmenize yardım eden küçük bir test aracı da içerir. Ekran kartınızdaki sıcaklık sensörlerinin durumlarını, fan devir hızlarını ve daha pek çok parametreyi ilgili yazılımla takip edebilir, MSI 3060 ekran kartı modellerine hangi oranda hız aşırtma yapıldığını tespit edebilirsiniz.
Hangi MSI Ekran Kartını Seçmelisiniz?
Diğer tüm bilgisayar bileşenlerini alırken geçerli olan unsurlar, ekran kartları için de geçerlidir. Edineceğiniz ekran kartının göstereceği performans, doğrudan doğruya gereksinimlerinize göre olmalıdır. Bilgisayarınızı yalnızca multimedya içeriklerini takip etmek, internet ve sosyal ağlarda vakit geçirmek, ofis araçlarını kullanmak gibi süreçlerde değerlendiriyorsanız, giriş seviyesi ekran kartları, beklentilerinizi karşılar. Sahip olduğunuz monitör, yüksek çözünürlüklü değilse, alacağınız giriş seviyesi ekran kartı, temel düzeyde grafiklere sahip oyunları da kolayca çalıştırabilir. Ancak kendinizi bir gamer olarak tanımlıyorsanız, daha yüksek performanslı AMD ya da NVIDIA ekran kartı çeşitlerine yönelmelisiniz. Yüksek grafik bellek kapasitesine sahip olan, grafik işlem gücü konusunda iddialı ve uzun oyun oturumlarınızda yüksek sıcaklık değerlerine ulaşmaması için geniş fanlarla donatılan ekran kartları, sizin için ideal olabilir. Full HD (1080p) çözünürlük için MSI 8GB ekran kartı çeşitleri, beklentilerinize yanıt verebilirken daha yüksek çözünürlükler için; 12, 16, 20 ve 24 GB VRAM içeren ekran kartlarına yönelebilirsiniz. Bununla birlikte grafik işlemci üreticilerinin yapay zekâ destekli görüntü iyileştirme teknolojilerini beraberinde getiren yeni nesil ekran kartları da gerek 1440p gerekse 4K çözünürlük konusunda iyi iş çıkarır. DLSS, FSR gibi teknolojiler, Teknosa aracılığıyla satın alacağınız güncel ekran kartlarının tamamında yer alıyor.
Profesyonel olarak video düzenleme işleri ile uğraşıyorsanız ve kullandığınız profesyonel video düzenleme yazılımının görüntü işleme sürecini, ekran kartı üstlensin istiyorsanız, hem yüksek performanslı hem de geniş bellek kapasiteli modeller sizi memnun eder. Render işlemlerinde gözle görülür bir performans artışı elde etmenize olanak veren üst düzey MSI ekran kartları, işten artakalan vaktinizi, yeni nesil oyunlarla geçirmenize de ortam hazırlıyor.
MSI Ekran Kartı Fiyatları!
MSI imzasını taşıyan ekran kartları, teknik özellikleri çerçevesinde farklı fiyat aralıklarına konumlandırılır. Temel amacı ekrana görüntü iletmek olan ve grafik hesaplamaları konusunda nispeten zayıf konumda bulunan giriş segmenti modeller, oldukça erişilebilir fiyat aralıklarında yer alır. Böylesi ürünler, bilgisayarındaki işlemci içinde yerleşik grafik yongası bulunmayan ve bu nedenle ekranına görüntü alamayan kullanıcılar için son derece uygundur. Genellikle pasif soğutmalı ya da küçük bir fanla soğutulan giriş seviyesi ekran kartları, aynı zamanda düşük güç tüketimine sahiptir.
Orta ve üst seviye ekran kartları ise başta oyuncular olmak üzere grafik hesaplama işlemlerinden yararlanmak arzusundaki kullanıcılara hitap eder. Bu tür ekran kartları ise bulundukları seri, sergiledikleri performans ve bellek kapasitelerine göre daha yüksek fiyatlar üzerinden alıcı bulur.
Siz de var olan ekran kartınızın teknik imkânlarından memnun değilseniz ve MSI ekran kartı modellerini, Teknosa'ya özel cazip fırsatlarla almayı hedefliyorsanız, ilginizi çeken ürünü hemen sepetinize ekleyebilirsiniz.