Kulaklık Satın Alma Rehberi

İçindekiler

Kulaklıklar müzik tutkunu herkes için vazgeçilmez bir araç! Şarkıların büyüleyici atmosferine dâhil olmak ya da net bir ses eşliğinde verimli görüşmeler yapmak, özellikle de kalabalık ortamlardayken ancak kaliteli kulaklıklar sayesinde mümkün olabiliyor. Teknosa’da bulabileceğiniz tüm kulaklık modelleri, her çeşit beklentiye yanıt veren kalite standartlarının beraberinde fiyat konusunda da geniş bir kitleye hitap ediyor. Piyasadaki en iyi kulaklık modellerinden birini satın almak veya fiyat-performans açısından en uygun kulaklık modellerini incelemek için sayfadaki ürünlere daha yakından göz atabilir; aradığınız bilgileri ürün sayfalarının yanı sıra Kulaklık Satın Alma Rehberi’mizde de bulabilirsiniz.

1. Kulaklık Çeşitleri

Ses kalitesini en iyi seviyede sunmayı hedefleyen çeşitli kulaklık markalarına bakıldığında, birbirinden farklı tasarım ve teknik özelliklere sahip modeller göze çarpıyor. İşlevselliklerine göre sınıflandırılan kulaklık modelleri arasında ilk olarak kablolu, kablosuz, boyun askılı ve kulak üstü gibi farklı çeşitler dikkat çekiyor. Gerçekçi bir ses deneyimi sunan bu çeşitler arasında hassas hoparlörlü, gürültü önleyici özellikli ya da göz kamaştırıcı tasarımsal detaylarıyla öne çıkan modelleri bu sayfada bir arada bulabilirsiniz.

1.1. Kulak İçi Kulaklıklar

Ruhunun gıdasını eksik etmek istemeyen hemen herkes, halihazırda iyi bir kulaklığa sahip veya hayal ettiği kulaklığı arıyor. Kulak içi kulaklıklar ise bu teknolojik aksesuarlar arasında en sık karşılaşılan modellerden biri oluyor. Minimal tasarımlarıyla dikkat çeken kulak içi kulaklıklar, kablolu ve kablosuz olarak iki farklı modelde kullanıcılarına sunuluyor. Son derece konforlu olan bu modeller arasından bir tercih yapacağınız zaman kişisel gereksinimlerinizi, bütçenizi ve elbette ürünün kalitesini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

1.1.1. Kablolu Kulak İçi Kulaklıklar

Telefonların temel aksesuarlarından biri olan ve müzik keyfini her an her yerde yaşamayı mümkün kılan kablolu kulak içi kulaklıklar, genel tasarımları itibarıyla çoğunlukla tek tip oluyor. Tabii farklı renklere ulaşmak isterseniz bu da elbette mümkün. Kablolu kulak içi kulaklıkların genellikle uç kısımlarında silikon bulunuyor. Sebebi ise kulaklarınızın tahriş olmasını engellemek ve ses kalitesini daha iyi bir şekilde sunabilmek.

Çoğunlukla telefonlarda kullanmak üzere satın alınan kablolu kulak içi kulaklıkların uzunlukları değişkenlik gösterebiliyor. Hangi kablo uzunluğuna sahip kulaklığı satın almanız gerektiğini düşünüyorsanız, estetik algınız ve kullanım amacınızla doğru orantılı olarak bir karar verebilirsiniz. Uzun süre kullanım garantileri ile öne çıkan bu ürünlere Teknosa aracılığıyla ulaşabilir, kablolu kulak içi kulaklık alışverişinizi pratik ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1.1.2. Kablosuz Kulak İçi Kulaklıklar

Günümüzde kullanımı artan kablosuz kulak içi kulaklık modelleri, konforlu yapısı ve kullanıcılara verdiği bağımsızlık hissiyle fazlasıyla ilgi görüyor. Kablolu modellere kıyasla daha minimal ve estetik bir görünüm sunan kablosuz modeller, ergonomik tasarımları sayesinde gün boyu rahat bir şekilde kulaklık kullanmayı sağlıyor. Bass, vent ve beat ses sistemlerinin kullanıldığı bu minimal tasarımlı kulaklıklar, ses izolasyonu konusunda da oldukça iddialı!

Seslerde herhangi bir nedenle kesinti oluşturmayan kablosuz kulak içi kulaklıklar, özellikle de sık sık telefon konuşması yapan kullanıcıların favorisi eşyası oluyor. Araba sürüşü sırasında, ev işleriyle ilgilenirken ya da egzersiz yaparken kablosuz kulaklıklar adeta kurtarıcı bir rol üstleniyor. Ayrıca, bilgisayar & tablet ile de bağlantı sağlayabilen kablosuz kulak içi kulaklık modelleri, ses kalitesini tıpkı telefonlarda olduğu gibi koruyabiliyor.

content 1

1.2. Kulak Üstü Kulaklıklar

Kulağı tümüyle kaplayan ve bir bant yardımıyla başın tepesini ince bir hat oluşturarak çevreleyen modellere, kulak üstü kulaklık ya da kafa bantlı kulaklık adı veriliyor. Cool görünümleriyle özellikle gençlerin tercihi olan bu modeller, on-ear ve over-ear olarak karşımıza çıkıyor. On-ear kulaklık tipinde kulaklar tam olarak kapanmıyor. Bir diğer çeşit olan over-ear kulaklıklar ise tam tersi, her iki kulağı da içine alacak şekilde tam bir yerleşim sağlıyor. Over-ear modellerin bu yönüyle ses izolasyonu açısından daha yüksek kaliteye sahip olduğu biliniyor.

1.3. Kablolu Kulak Üstü Kulaklıklar

Genel kullanıcı yorumlarına bakıldığında, kablolu kulak üstü kulaklıkların ses kalitesi konusunda genellikle kablosuz alternatiflere kıyasla daha iyi olduğu anlaşılıyor. Ses sinyallerini kesinti olmadan iletmeyi mümkün kılan kablolu kulak üstü kulaklıklar, geciken ses deneyimine son veriyor. Ancak teknoloji ilerledikçe kablosuz modellerin ses iletim hızı da kablolu modellere yetişiyor. Bu nedenle kablolu kulak üstü kulaklıklar, artık daha çok pc’de kullanılmak üzere ya da uygun fiyat önceliği olan kullanıcılar için uygun bir seçenek olmakla sınırlı kalıyor.

1.4. Kablosuz Kulak Üstü Kulaklıklar

Pratik bir şekilde kafa yapısına göre ayarlanabilen bandı ve katlanabilir tasarım özellikleriyle dikkat çeken kablosuz kulak üstü kulaklıklar, sesleri stüdyoda dinliyormuşçasına kaliteli bir ses deneyimi sunmasının yanı sıra bağımsızlık hissiyle de çok seviliyor. Telefona gelen aramaları ve diğer sesleri en iyi şekilde kontrol edebilen kablosuz kulak üstü kulaklıkların kaliteli mikrofon özelliği, tercih edilmelerinde en önemli etkenlerden biri oluyor. Android ve iOS telefonlar ile uyum sağlayabilen kablosuz kulak üstü kulaklıklar, uzun saatler kullanımda bile şarjını koruyabiliyor. Kısa sürede şarj olabilen kablosuz kafa bantlı kulaklıkları, neredeyse kesintisiz olarak saatlerce kullanmak mümkün oluyor.

1.5. Boyun Askılı Kulaklıklar

İster müzik dinlerken ister telefonla konuşurken, her ne amaçla olursa olsun boyun askılı kulaklık modelleri işinize yarayabilir. Çünkü bu modelleri güçlü bataryaları sayesinde uzun saatler boyunca kullanmak mümkün olabiliyor. Eğer home office çalışan bir çağrı merkezi personeliyseniz ya da yoğun telefon trafiğinin olduğu bir rutininiz varsa, hiç şüpheye düşmeden bu kulaklık modelini tercih edebilirsiniz.

2. Kulaklıkların Teknik Özellikleri Nelerdir?

Kulaklıklar, telefon & telefon aksesuarları dünyasında son derece geniş bir yelpazede kullanıcılarla buluşuyor. Ve her geçen gün bu yelpaze daha da genişleyerek yepyeni modeller piyasaya sürülüyor. Birden fazla kulaklık çeşidinin kullanıcıların beğenisine sunulduğu bir alanda bazen karar vermek zor olabiliyor. Bu durum elbette anlaşılır, çünkü kulaklık çeşitlerinin neredeyse sonu yok gibi! Hal böyleyken kulaklıkların teknik özelliklerini değerlendirmek ve beklentiye en uygun seçimi yapmak gerekiyor. Fiyatlar, ses kaliteleri, tasarım, üretimde kullanılan malzemeler ve daha fazla teknik detayı göz önünde bulundurarak hangi kulaklığın sizin için en iyi tercih olabileceğine karar verebilirsiniz.

2.1. Pil Ömrü

Kulaklıkların teknik detayları söz konusu olduğunda listenin ilk sıralarında pil ömrünü görüyoruz. Çünkü hemen her kullanıcının ihtiyaç duyduğu şey, kısa süre içinde bitmeyen bir şarj oluyor. Örneğin; bluetoothlu modellerin şarj kapasitesi genellikle düşük kabul ediliyor. Bir başka örnek olarak TWS kulaklıkları gösterebiliriz. Bu kulaklıkların genelde kendiliğinden batarya gücüne sahip bir de şarj kutuları bulunuyor. İlgili ürünü tercih etmek isteyenler için bu son derece büyük bir avantaj oluyor. Pil ömrü konusunda şunu bilmeniz de önemli: Eğer kulaklık 5 saat ve üzeri kullanımlarda şarj konusunda yeterlilik sağlıyorsa o kulaklığın bataryası iyi düzeyde demektir.

2.2. Ses Kalitesi

Codec ses çözüm yazılımını daha önce hiç duydunuz mu? Eğer duymadıysanız kulaklık almadan önce bu detayı bilmenizde fayda var. Codec, ses verilerini türüne bağlı olarak belirli bir formatla kod haline getiriyor ve çözüyor. Yani verilerin sıkıştırılmasını sağlıyor da diyebiliriz. Ve bu işi en iyi şekilde yaptığında ne yazık ki ses kalitesi aynı oranda artmıyor, yani kalite önemli ölçüde düşüyor. Ama hemen endişelenmeyin! Eğer yüksek Kpbs (saniye başına kilobit) değeri eşliğinde kaliteli veri aktarımı sağlayan Codec yazılımına sahip bir kulaklık kullanıyorsanız bu ihtimal ortadan kalkacaktır.

2.3. Tasarım Özellikleri

Estetik görünüme önem veren bir kullanıcıysanız kulaklıklarda dikkat edeceğiniz ilk detay muhtemelen tasarım olacaktır. Eğer cool ve modern bir tarz edinmek isterseniz kablosuz kulak üstü kulaklık ya da kablosuz kulak içi kulaklık modellerini tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Kalitesinden ödün vermeyen tanınmış markaların bu kulaklık çeşitlerine Teknosa üzerinden ulaşabilir, etkileyici ve kullanışlı tasarımsal özelliklere sahip modelleri keşfedebilirsiniz.

2.4. Aktif Gürültü Engelleme

Kalabalık ortamlara girdiğinizde bir kulaklığın varlığına ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek ihtimalle gürültü engelleme denen kurtarıcı özellikten faydalanmak istiyorsunuzdur. Bu durumda size ANC olarak bilinen aktif gürültü engelleme özellikli kulaklıkların yanı sıra PNC, yani pasif gürültü engelleme özelliğine sahip kulakların varlığından söz edebiliriz. Son derece gelişmiş bir sisteme sahip olan ANC özellikli kulaklıklar, mikrofon sayesinde ortamdaki tüm sesleri algılıyor ve beraberinde ters ses oluşturarak bunları işitmenizi engelliyor. Yani iOS veya Android telefonlar, ya da tablette kullanacağınız ANC özellikli kulaklıklar, cihazınızda açtığınız sesler dışındaki neredeyse tüm işitsel öğeleri engelliyor olacak.

content 1

2.5. Çağrı Kalitesi

Bluetooth 5 ya da daha ileri bir versiyona sahip olan kulaklıklar edinildiğinde üst düzey çağrı kalitesini deneyimlemek genelde daha kolay oluyor. Telefon görüşmeleriniz sık gerçekleşiyor ya da birden fazla telefon kullanıyorsanız çoklu bağlantının mümkün olduğu kulaklıkları tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Bu kulaklıklarda genellikle ANC denilen aktif gürültü engelleme özelliği bulunduğu için çağrı kalitesi maksimum seviyede olabiliyor.

2.6. Dokunmatik Kontrol

Kulaklığı kulaklarınızla buluşturduğunuz andan itibaren dokunma hassasiyeti olan sensörlerin her biri devreye giriyor. Hemen ardından kulaklığın algılandığını ifade eden sesli sinyal duyuluyor. İlgili teknik özellik, çoğunlukla kablosuz kulak içi kulaklıklarda ve kulak üstü kulaklıklarda kendini gösteriyor.

2.7. Eşleştirme Seçenekleri

Eğer akıllı bir mobil cihazınız varsa sesli asistanları mutlaka keşfetmişsinizdir. Bu asistanlarla eşleşme gerçekleştirilmesi, pek çok kulaklık modeliyle mümkün olabiliyor. Ancak bilmelisiniz ki bahsettiğimiz bu kulaklıkların şarj kutusunu açtığınız anda bağlantı modunun direkt başlaması gerekiyor. Hızlı bağlantı özelliğine sahip ve uygulama senkronizasyonunu pratik şekilde gerçekleştiren kulaklıklar, olası eşleştirme problemlerinin önüne geçiyor.

2.8. Kablosuz Şarj Desteği

Dahili bataryaya sahip olan kablosuz kulaklıklar, beraberinde gelen şarj kutusuyla birlikte şarj oluyor. Yani sadece şarj kutusunu şarj ederek, kulaklıkları da şarj etmiş oluyorsunuz. Kulaklığın ne kadar sürede yüzde 100 dolduğu, kulaklıkların teknik özellik kalitesi hakkında fikir veren önemli bir detay oluyor. Bu ve benzer detayları tartarak kulaklığı ne kadar sürede ve ne zaman şarj etmeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.

2.9. Tasarım Detayları

Kulaklık tasarımları, pek çok kullanıcının dikkatini ekstra çeken önemli bir özellik oluyor. Bu özelliği dikkate alırken kulak boyutunuza göre bir kulaklık seçimi yapmanız ise son derece önemli! Küçük kulaklara sahipseniz, satın alacağınız büyük boyutlu kulaklıklar konforlu kullanım imkânı sunmayacak ve görünüm olarak da hoşunuza gitmeyecektir.

Kulak boyutunu dikkate aldıktan sonra gelelim diğer önemli detaya… Kulaklık kullanımını deneyimlediğiniz süreçte eğer kulaklığı daima kulağınızda tutmuyorsanız boynunuza asabileceğiniz boyun askılı bluetooth kulaklıklar tam size göre bir tercih olabilir. Tabii bu modellerin yalnızca sabit pozisyonlardaki kullanım için ideal olduğunu söylememiz gerekiyor. Hareket halindeyken bu kulaklıklar, sürekli sallanacağı için fiziksel olarak rahatsız hissetmenize neden olabilir. Kulaklıların tasarımsal detaylarından biri de pedler ya da silikonlar! Kulağın terlememesi ve tahriş olmaması için kaliteli pedlere ya da silikonlara sahip kulaklıklar edinmelisiniz.

3. Kablosuz Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dilediğiniz yerde ve kablo kargaşasından uzakta rahat bir müzik ve çağrı deneyimi edinmek isterseniz kulaklık seçiminde doğru tercihler yapmanız gerekiyor. Bağımsız bir hareket avantajı sağlayan kablosuz kulaklıklar için ilk olarak ses kalitesine dikkat etmelisiniz. Uzun şarj süreleri, terletmeyen ve gürültü önleyici özellikli modelleri, öte yandan ise konforlu ve modern görünümlü tasarımların yanı sıra yüksek bluetooth bağlantı kapasiteleri, dikkate almanız gereken diğer özellikler arasında yer alıyor. Maksimum ses kalitesi sağlayan kablosuz kulaklık modellerine dilerseniz Teknosa üzerinden ulaşabilir, her an her yerde verimli ve konforlu bir ses deneyimi yaşayabilirsiniz.

content 1

4. Bluetooth Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kulaklık satın alma amacınızı belirlediğiniz takdirde bluetooth kulaklık seçimini en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Daha çok müzik dinlemek amacıyla mı bluetooth kulaklık kullanacaksınız, yoksa telefon görüşmeleri gerçekleştirmek ya da spor aktivitelerini daha keyifli hale getirmek için mi? Bu sorunun yanıtını vermek, sizi kısa süre içinde en mantıklı seçime götürecektir. Vereceğiniz yanıta göre kullanım amacınızı belirleyebilir, ses kalitesi ve batarya ömrü gibi çeşitli özellikleri de dikkate alarak en iyi bluetooth kulaklık modellerine sahip olabilirsiniz.

5. Bluetooth Kulaklıkta Oyuncular için Özellikler

Video oyuncusu bir kullanıcıysanız ve yalnızca bu amaç için bir bluetooth kulaklık satın almak istiyorsanız en önemli özellik olan latency detayına, yani gecikme süresine dikkat etmelisiniz. Düşük latency, ses ve görüntü arasındaki senkronizasyonun gücünü artırmaya olumlu anlamda katkı sağlıyor. Bu özelliğe ek olarak oyuncu kulaklıklarının bazıları, video oyunlarındaki ses efektlerini hızlı ve kaliteli bir şekilde işitebilmeyi sağlayan ekstra ses modlarına da sahip oluyor.

6. Kulaklık Garanti ve Servis Süreleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Satın alacağınız kulaklığın tasarımına, batarya gücüne ve çeşitli teknik özelliklerine göz attıktan sonra artık karar verme aşamasına geldiniz demektir. Tabii son bir detayı da gözden geçirdikten sonra… Kulaklığın üreticisi olan firmanın size sunacağı garanti ve servis sürelerini en iyi şekilde kavramış olmalısınız. Çünkü kullanım esnasında meydana gelebilecek herhangi bir arızanın giderilmesinde bu detay büyük önem taşıyor. Kulaklık garantilerinde çoğunlukla 1 ila 2 sene gibi sürelerden söz etmek mümkün olabilir. Bu sürenin netliği, elbette üretici firmanın belirlediği şartlara göre ortaya çıkıyor.

Kulaklığınızda oluşabilecek hasarların ücretsiz olarak onarılması ya da kulaklığınızın yeni bir modelle değiştirilmesi gibi önemli avantajları mutlaka satın aldığınız yerden öğrenmelisiniz. Tüm bilgilere tam anlamıyla hakim olduktan sonra güvenli ve keyifli bir kulaklık alışveriş deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Kulaklık ve diğer telefon aksesuarları çeşitlerine Teknosa üzerinde ulaşabilir, ihtiyacınız olan ürünleri avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz. Yenilikçi tasarımlarıyla öne çıkan kulaklıklara ulaşmak için Teknosa’nın geniş ürün gamını hemen şimdi incelemeye başlayın, bütçenize ve tarzınıza uygun ürünler arasından dilediğinizi sipariş verin!